hati membeku lidah terkelu..

Posted: January 19, 2010 in Uncategorized

yuubaseyo..

hee..lama tak update blog. last tyme before final exam kot. huhu. kini, enna datang lagi..

*ketidakbetulan sedang melanda diri
tajuk kat atas ni takda kaitan langsung pun dengan post kali ni. ia
sekadar kata-kata madah yang tidak ditujukan kepada sesiapa pun. 

ada pun sekarang sudah masuk minggu ke-3 semester ni berlalu. dalam jangka masa ni, terasa seakan betapa lambatnya masa berlalu. awal-awal masuk hari tu dimaklumkan ptptn kami masuk 21hb. tapi nak tunggu 21hb ni, macam menanti hape je. tu pun tak pasti memang nasuk hari tu tak. dah la kami ni tarafnya diploma je. mesti pt tu bagi pada budak-budak degree dulu. tambah pulak utem ni lembab. haisyy..ngata pulak..enna dah terlalu-lalu sengkek dah.  duit yang enna ada sekarang ni tinggal berapa ringgit je. kalau nak hidup memang la masih boleh. tapi nak ke bayar kat kedai pakai syiling semata. kejap lagi orang pandang tersengih jek. segan la cek. 2 pun kebetulan enna de tecampak syiling dalam satu bekas sebelum ni. kalau ikut perangai sebenar, tah ke mana dah tercampak syiling-syiling tu. bekas ni pun nasib baik la mira bagi hari tu. comel tau. ade gambar ye. ingatkan nak upload kt sini tapi tak jumpa usb wire lak. so tak dapat la nak nolong…haha.
cakap pasal duit, sekarang enna memang la nak pakai duit sangat-sangat. tak tau la cukup tak duit pt tu nanti. ni lebih kurangnya kira2 enna untuk sem ni:

sewa = 67.5 x 6bln =  405.0
api/air = 20 x 6 = 120
streamyx= 15.9 x 7 =111.3
buku= java/flash/titas/cisco/bla3 = 200
makan = 500/sem
TOTAL = 1336.3
ni semua enna kira lebih2 sikit la..takut kalau ada yang lari ke.
tak la susah sangat nak kejar. see? ni baru yang nampak. budget 
nak shoping takde lagi. baju ke,barang dapur,keperluan hidup yang 
lain. tak masuk pulak nak tengok wayang sebulan sekali, karaoke, 
makan mcD lagi.confirm ah, kalau nak harapkan pt memang tak cukup
punya. lagi-lagi ni sem last enna kat sini. diorang mesti nak buat 
dinner. budget tuk tu lagi. tak kira pulak. haiii~~
bila la enna nak ada duit ni. nak harapkan pakwe kaya. 
enna ni manalah laku kan..kah3~

sekarang terlalu banyak pula kerja yang ada. macam mana lah nak teruskan hidup. tak apa lah. enna rasa baik ikut je flow yang ada. yang pasti jangan sampai ketinggalan sudah. kan..kan..kann???

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s