its all ’bout urself

Posted: April 2, 2010 in Uncategorized

trust urself!
be confident wif urself.
and it is important to be yourself..
dun ever thinks to become someone else

Kata-kata ni aku rembat dari blog seorang insan. Maaf kerana melakukannya tanpa keizinan terlebih dahulu. Aku buat kerana tertarik dengan kata-kata di atas. Pada pendapat aku, untaian kata ini harus ditujukan kepada semua manusia yang wujud di dunia ini kecuali mereka yang over-confident. huhu. Untuk aku? ikut situasi. TAtkala aku menjadi seorang yang perasan lebih, jauhkan ia dari aku. bila aku terasa kerdil, suakan ia sepenuh hati. Walaupun aku tak rasa ada sesiapa akan menghulurkannya kepada ku kerana aku seringkali berada dalam keadaan yakin. Yakin dengan kemampuan aku, juga yakin dengan ketidakbolehan aku(walaupun aku tak cuba sesuatu tu lagi..huhu). Jangan dituruti sikap ini kerana aku dapat rasa ia adalah sesuatu yang negatif. Aku yakin.
Adapun sekarang jam telah menunjukkan pukul 12.53 pagi, Sabtu,3 April 2010 bersamaan 18 Rabi’ul Akhir 1431h. Tadi, lebih kurang jam 9lebih malam,kami(aku bersama housemateku yang lain) telah menyambut ulang tahun kelahiran Ieza yang ke-21. Yeayy. Ieza dah tua dan aku jua yang masih muda.(?) Dengan mematikan punca elektrik dalam rumah aku katakan rumah kami blackout. Komen pertama dari ieza,”Alaa..ieza belum mandi lagi”. Aku berfikir,perlukah aku ketawa pada saat itu?hahaah. Walaupun begitu, sambutan yang kononnya ‘surprise party’ ini tetap berjaya kerana ieza agak terkujat sedikit. err. Mungkin lebih kepada sukar percaya. Acara berlangsung dengan masing -masing membuat kesimpulan bahawa reaksi ieza terlalu lambat kerana kami berpeluh-peluh saat menunggu dia tiba kerana kipas tidak dipasang akibat blackout yang dibuat-buat ketika itu. Apa pun, SELAMAT MENYAMBUT HARI KELAHIRAN kepada Noriza binti Ishak. Trimas dan syukur kepada Tuhan kerana sudi mewujudkan dia hingga dia menjadi housemate aku pada hari ini. Sekian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s